Saltar apartados

italc

ITALC

ITALC (Intelligent Teaching and Learning with Computers) és una eina didàctica per a professors que facilita la labor docent al professor mitjançant eines que li permeten:

 

 • Realitzar demostracions des del seu equip.
 • Bloquejar els equips.
 • Control remot.
 • Enviament de missatges.
 • Tancar sessions d'usuari.
 • Apagar equips.
 • Obtenir captures de pantalles.
 • Execució remota d'aplicacions.

 

ITALC es troba disponible per a windows i linux, tant l'aplicació del professor com la dels alumnes. De fet l'aplicació del professor (sota window o linux) controla clients windows, linux o tots dos barrejats.

 

AVÍS LEGAL IMPORTANT, LOPD 15/1999

En compliment de l'art 5 (Dret d'Informació) de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caracter Personal (LOPD) 15/1999, aplicat dins d'aquest context, el professor queda obligat a informar a l'alumne de la utilització d'aquest programari prèviament a tota utilització, monitoratge i/o vigilància que es poguera realitzar amb el mateix.

 

Descripció general de la interfície

En arrancar l'aplicació, podem veure la pantalla dividida en tres parts ben diferenciades:

 • En la part central de la pantalla observarmos un mapa de l'aula amb tots els equips dels alumnes segons la perspectiva del professor. Cada equip ve numerat, i en passar el ratolí per sobre de cada equip ens mostra el nom de l'alumne que ho està utilitzant (sempre que s'haja identificat en el sistema operatiu).
 • Una botonera superior amb les operacions més importants que es poden realitzar sobre els equips.
 • Un menú lateral situat en la part esquerra amb opcions de configuració.

 

 

Foto en resolució mitjana

 

 

Opcions disponibles sobre els equips

En arrancar l'aplicació entrem en la manera 'Vigilància'. En la finestra de cada equip podem veure el seu escriptori actualitzat (amb un retard d'un segon aproximadament), per a poder seguir la seua activitat.

Les operacions es poden realitzar sobre tots els equips mitjançant la botonera superior, o bé sobre un equip concret, prement el botó dret del ratolí en la seua finestra (apareix un menú contextual amb totes les opcions disponibles).

Les opcions disponibles són:

 

Classe

Classe.  Aquesta és una opció de configuració dels equips en l'aula, que no s'utilitza, ja que l'aula ve configurada per defecte en arrancar l'aplicació.

Vigilància

Vigilància.  S'utilitza per a acabar una 'Demostració' i tornar a l'estat inicial.

Demo on

Demo on.  En iniciar la demostració, l'escriptori del professor és visualitzat a pantalla completa (i bloquejada perquè els alumnes no puguen fer res més en l'equip) en cadascun dels equips d'alumnes.

Demo/window on

Demo/window on.  En aquesta demostració, l'escriptori del professor és visualitzat en els equips d'alumnes dins d'una finestra. Els alumnes poden visualitzar la 'demo', minimitzar la finestra o tancar-la, al mateix temps que realitzen qualsevol altre tipus d'operació en l'equip.

Lock all

Lock all.  Es bloquegen els equips dels alumnes, impedint qualsevol execució.

Text message

Text message.  S'envia un missatge de text en una finestra emergent als equips d'alumnes.

Encendre

Encendre.  S'encenen els equips d'alumnes que es troben apagats (aquesta opció no arrancarà el sistema operatiu, es quedarà en el 'lilo').

Apagar

Apagar.  S'apaguen els equips d'alumnes que es troben encesos (sol·licita confirmació abans d'apagar tots els equips de l'aula).

Reiniciar

Reiniciar (només en menú contextual).  Es reinicia l'equip seleccionat sempre que es trobe encès.

Run

Run.  S'executen comandos en els equips d'alumnes. Cal tenir en compte que el comando a executar es trobe en l'equip (depèn del seu sistema operatiu).

Logout

Logout.  Es tanquen les sessions obertes dels usuaris, tornant a la pantalla de 'login'.

Snapshot

Snapshot.  Es pren una 'instantània' de l'escriptori de cada alumne, guardant cadascuna com un fitxer amb extensió 'png'. Es poden veure les instantànies en l'opció 'Snapshots' del menú lateral.

Control remot

Control remot.  Prement 'doble clic' sobre un equip, obrirem una sessió remota en el nostre escriptori, podent executar qualsevol operació en el seu equip.

View Live

View Live (només en menú contextual).  Obrirem una sessió remota de l'equip seleccionat en el nostre escriptori, però aquesta vegada de només lectura.

Permetre a l'alumne mostrar demo

Permetre a l'alumne mostrar demo (només en menú contextual).  L'escriptori de l'equip seleccionat es veurà en la resta d'equips. En el del professor apareix el control remot, amb el que la 'demo' la pot fer l'alumne, o bé el professor mitjançant aquest control remot.

 

 

Opcions de configuració (menú lateral)

L'aplicació ja ve configurada per a poder treballar sense haver de modificar cap paràmetre. En cas que es modifique algun, cal tenir en compte que l'aplicació tornarà a restaurar les opcions per defecte en la següent arrencada.

Les opcions disponibles són:

 

Ajuda

Ajuda.  Breu informació sobre la utilització de l'aplicació.

Classroom-Manager

Classroom-Manager.  Configuració dels equips que conformen l'aula, cadascun amb el seu nom i la seua adreça IP.

Usuaris connectats

Usuaris connectats.  Llista d'usuaris connectats (apareixerà 'unknown' en cas que l'alumne encara no haja fet 'login').

Captures

Captures.  Llista de 'instantànies' (snapshots) preses dels equips. Cada instantània és un fitxer PNG de l'escriptori de l'equip, amb l'usuari, data i hora. Es poden visualitzar o esborrar les instantànies, encara que pot ser més còmode accedir als fitxers 'png' directament en el sistema d'arxius. En windows es guarden en el directori 'C:\Documents and Settings\eps\Dades de programa\iTALC\Snapshots'. En linux es guarden en el directori '.snapshots' del 'home'.

Configuració

Configuració.  Paràmetres de configuració general com el temps de refresc, la qualitat dels grafícos en les demostracions, o si per defecte el control remot permet operar en l'equip remot o només visualitzar.

Suport

Suport.  Permet la connexió remota a un equip indicant la seua IP (és el mateix que realitzar 'doble clic' sobre la finestra de l'equip).

 

Notes addicionals

L'aplicació del professor només es troba disponible en l'equip del professor.

En iniciar l'aplicació intentarà obrir una connexió amb tots equips de l'aula. Pot ser que tard uns segons a realitzar la connexió amb tots ells. Els equips apagats (o amb algun problema de xarxa) apareixeran com a 'equip no disponible'.

Si es tanca l'aplicació del professor i es torna a executar sense esperar uns segons al fet que tanque totes les connexions obertes, donarà un error en pantalla indicant que 'el servei sembla no estar ejecuntándose'. Només és necessari esperar uns segons i tornar a executar l'aplicació.

 

Escola Politècnica Superior - EPSAlacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: SOLO màsters (+34) 965 90 9911

Tel: (+34) 96 590 3648

Fax: (+34) 96 590 3644

Twitter: https://twitter.com/EPSAlicante

Facebook: https://facebook.com/EPSAlicante

http://es.youtube.com/EPSAlicante

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464