Saltar apartados

aula lliure

 

En aquest document es realitza una exposició del laboratori de pràctiques lliures L04 que posa l'Escola Politècnica Superior a la disposició dels alumnes.


L04A Imatge general del laboratori de pràctiques lliures. Punxa per a veure-la ampliada L04D Imatge general del laboratori de pràctiques lliures. Punxa per a veure-la ampliada

Ubicació del laboratori

El laboratori de pràctiques lliures es troba en la planta baixa de l'Edifici de la Politècnica I . Segons la codificació de la Universitat d'Alacant aquest edifici té el codi 16 .

Justificació de la seua existència

En aquest laboratori es troben instal·lats tots els programes que utilitzen els professors en els laboratoris de l'EPS. En cap altre laboratori de la universitat es troba tal confluència de programari.

L'Escola Politècnica Superior pretén derivar amb el temps el màxim nombre possible de programes de programari propietari a programari lliure.

Fins llavors, l'existència d'aquest laboratori és fonamental ja que els alumnes no poden disposar del programari propietari que requereixen algunes de les assignatures que imparteixen docència en l'EPS. A més de servir perquè els alumnes que no tenen ordinador en la seua casa puguen realitzar les pràctiques.

Ús del laboratori

Els alumnes podran entrar al laboratori de pràctiques lliures en qualsevol moment del dia (de 08:45 a 20:45). Per a utilitzar aquest laboratori (així com la resta de laboratoris de l'EPS) és necessari registrar-se com a usuari de l'EPS.

Si eres alumne o professor de l'EPS i desitges saber com obtenir un usuari punxa ací .

¿Vols utilitzar l'aula lliure però no vols trobar-te amb el problema de la falta d'ordinadors? Pots realitzar la teua reserva amb dues hores d'antelació però sempre respectant les nostres normes d'ús . Per a realitzar la reserva has d'entrar com a usuari de l'EPS en la nostra pàgina de serveis.

Estructura del laboratori

El laboratori de pràctiques lliures està separat en quatre zones descrites a continuació segons s'entra des de la porta d'entrada cap al fons.

  • Plànol del laboratori L04. Punxa ací per a veure la imatge ampliada L04D (Linux amb màquina virtual de Windows7 inclosa) : Aquests 24 ordinadors tenen instal·lat tant el sistema operatiu windows com linux i tots els programes necessaris perquè l'alumne realitze les pràctiques. Aquests ordinadors porten operatius des del començament del curs 2008-2009 i les característiques són: model Telefónica amb Intel Core 2 Duo 3 GHz, 4Gb RAM, 250 GB disc dur. Lector/gravador de DVD. Monitor de 17''. Aquests ordinadors tenen connexió a Internet sense restriccions.
  • L04A (Windows i Linux) : Aquests 14 ordinadors tenen instal·lat tant el sistema operatiu windows com linux i tot el programari necessari per a fer les pràctiques.Aquests ordinadors porten operatius des del curs 2011-2012 i tenen les característiques següents: APD Pentium G840 2,80GHz amb 4Gb de RAM, 500GB de disc dur i gravadora de DVD. Aquests ordinadors tenen connexió d'Internet fins a les pàgines de la Universitat d'Alacant.
  • L04C (MAC) : 2 ordinadors
  • Portàtils : Aquesta zona s'ha reservat perquè els alumnes treballen amb els seus portàtils sense necessitat de desconnectar cap PC. Per tant, està terminantment prohibit desconnectar cap PC de l'aula.Lloc reservat per a imprimir

Al costat de la porta d'entrada s'ha reservat un lloc exclusivament perquè els alumnes puguen imprimir.

Per a imprimir els alumnes disposen de:

L'Escola proporcionarà la tinta de tots dos dispositius sent l'alumne el que dega aportar el paper.

 

Infraestructures i Espais


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3648

Fax: (+34) 96 590 3644

Twitter: http://twitter.com/EPSAlicante

Facebook: http://facebook.com/EPSAlicante

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464