Wikihackatón 2018

Inici Inscripció (proximamente) Programa Recursos Informació
 • ¿QUE ÉS WIKIHACKATÓN?

#WikiHackatón és un hackatón centrat en l'ús i reutilització de dades obertes a través de les tecnologies de la informació per a desenvolupar solucions innovadores i implementar serveis i aplicacions web que exploten les dades de Wikidata.

Les aplicacions es desenvoluparan per equips multidisciplinaris, formats per un mínim de 3 i un màxim de 5 membres, amb l'objectiu d'engegar aplicacions que facilitaran i milloraran l'experiència dels usuaris.

#WikiHackatón és també una oportunitat per a crear xarxes de treball i col·laboració. Els assistents podran intercanviar idees durant els %u2018Open data brunch' oferits per l'organització.

 • ¿QUAN?

Del 18 d'octubre de 2018 a les 9:00h fins al 19 d'octubre de 2018 a les 20:00h. Mira el programa (veure programa)

 • ¿ON?

Se celebra en el les instal·lacions de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant, en el saló d'actes, saló de graus 1, saló de graus 2 i sala d'estudis (veure programa).

 • ¿COM?

La inscripció és gratuïta i les places són limitades.
Inscriu al teu equip a través del Formulari d'Inscripció (proximamente)

Requisits:

Els participants han d'obrir un compte en Wikimedia, si no disposen ja d'ella, abans del dia de la celebració de l'hackatón. Si no tens grup, cerca-ho a través de les xarxes socials utilitzant l'hastag #buscoequipo i #wikihackaton per a formar un, contactant amb altres persones interessades a participar.

Cada participant haurà de portar el seu propi equip de desenvolupament, des de l'organització proporcionarem accés a internet i un lloc on treballar.

Es recomana tenir coneixements i experiència en llenguatges de programació Python, Java, SQL, HTML, PHP, entre uns altres. En la secció de recursos deixarem informaicón d'interès.

En la secció de recursos podràs trobar més dades sobre les tecnologies de desenvolupament (recursos).

 • PREMIS

Les tres millors aplicacions desenvolupades rebran tres premis per part de l'organització. El jurat tindrà en compte per a concedir els guardons #WikiHackatón aspectes com la innovació, disseny, creativitat, facilitat d'ús i experiència d'usuari.

Els premis otrogados seran a:

 • Premi a la Millor Idea

Premi a la idea més original amb indendencia que s'haja aconseguit una aplicació funcional acabada. Es valora l'originalitat, innovació i capacitat de generar un servei de valor per al públic.

 • Premi al millor desenvolupament

Premi a l'equip que haja realitzat un desenvolupament del projecte més correcte des del punt ingenieril, es valoraran aspectes com a neteja del codi, utilitzar una metodologia de desenvolupament coherent, generar documentació relacionada o un funcionament com a equip destacable.

 • Gran PREMI al millor projecte

Es premiarà la idea original amb millors resultats finals, aconseguint una aplicació totalment acabada i funcional.

 • ORGANITZA

Wikimedia Fundation Espanya

Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant

 • PATROCINA

Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat d'Alacant

Centre de Competències Impact

  • COL·LABORA

Departament de Tecnologia Informàtica i Computació

Departament de Llenguatges i Sistémas Informàtics

Departament de Ciancia de la Coputación i Intel·ligència Artificial

 

 • DUBTES

Contacta amb nosaltres en jvberna@ua.es