Saltar apartados

Grup d'Alt Rendiment Acadèmic

El grup d'Alt Rendiment Acadèmic (ARA) va començar la seua marxa en el curs 2011/12 per a reforçar el potencial dels estudiants més destacats des de l'inici dels seus estudis universitaris.

Amb la finalitat de millorar l'empleabilidad dels estudiants s'ofereix gran part de la docència en anglès i es proporciona una sèrie d'ajudes a la formació en l'idioma, la qual cosa repercuteix a més en avantatges per a l'obtenció de beques Erasmus.

El grup ARA solament ofereix 25 places cada curs. En ser un grup reduït es potencia l'ensenyament personalitzat alhora que es compacta l'horari.

 

Matriculació en el grup ARA per al curs 2020/21

 

ara info


Preguntes freqüents (FAQs)

Informació general sobre el grup ARA

¿Què signifiquen les sigles ARA?

Són l'acrònim d'Alt Rendiment Acadèmic.

¿Quin és la principal diferència entre el grup ARA i el grup de castellà?

La principal diferència és que la docència del grup ARA s'imparteix majoritàriament en anglès.

¿Hi ha algun requisit per a poder accedir al grup ARA?

El requisit principal és tenir una nota mitjana de 7 d'accés a la universitat. Amb notes d'accés lleugerament menors és possible accedir sempre que hagen places vacants.

¿Quantes places hi ha en el grup ARA?

Solament hi ha 25 places per curs.

¿I si comence i veig que no puc seguir les classes en anglès?

Hi ha possibilitat de canviar-se al grup en castellà en qualsevol moment (i per qualsevol raó).

No obstant açò, en els últims 5 anys hi ha hagut molt poques baixes. Els professors de primer curs saben que és un canvi important per als estudiants i adapten les seues classes de forma progressiva a l'idioma. 

¿Si no entenc alguna cosa, podré fer preguntes en castellà?

Per descomptat. Els propis professors utilitzaran el castellà si ho consideren convenient en qualsevol circustancia. 

¿S'exigeix més a aquest grup? ¿és més difícil?

No, de fet l'examen final és el mateix per al grup ARA i el grup de castellà.

¿Els exàmens són només en anglès?

Els exàmens es poden realitzar tant en anglès com en espanyol.

Avantatges i/o desavantatges

¿Té algun avantatge pertànyer al grup ARA?

La pertinença al grup ARA té diversos avantatges, que provenen principalment per ser un grup reduït i impartir la seua docència en anglès.

   1 - Horari compacte. En ser pocs estudiants quasi cap assignatura ha de fer desdoblegues per als laboratoris, per la qual cosa l'horari és molt més senzill i no hi ha hores mortes.

   2 - Atenció personalitzada. De nou, en ser pocs estudiants és molt més senzill per al professor fer el seguiment de cada estudiant.

   3 - Classes d'anglès parcialment subvencionades. Per a millorar l'assimilació dels continguts de les classes de la titulació, la universitat proporciona classes d'anglès (fins a nivell B2) per als estudiants del grup ARA. L'estudiantat interessat solament haurà d'abonar 50 euros en concepte de matrícula i 200 euros en concepte de fiança que serà reembossada íntegrament si l'estudiant completa el curs i supera l'examen final. Preu total del curs per estudiant: 300 euros (preu normal: 350€ UA, 395€ noUA).

Els costos es reparteixen de la manera següent:

  •  L'estudiant ha d'autoritzar la facultat a sol·licitar en el seu nom l'ajuda de 200 euros del Vicerectorat de Relacions Internacionals de la UA, que cobraria directament la facultat i traslladaria al CSI en cas d'aprovat. L'estudiant aporta 250 euros en el moment de la matrícula, dels quals 200 són en concepte de fiança recuperable després d'aprovar el curs.
  •  Els estudiants que no completen el curs o no aproven no recuperen la fiança.
  • El cost per a l'EPS és de 50 euros per estudiant.

   4 - Preferència en l'adjudicació de les beques Erasmus. Un dels requisits per a obtenir beques Erasmus és acreditar un nivell d'anglès elevat, pertanyent al grup ARA açò se sobreentén.

¿Té algun desavantatge pertànyer al grup ARA?

Depèn de com es vulga interpretar, però es podria dir que sí, té desavantatges.

   1 - Nivell d'anglès. En acabar la carrera l'estudiant ha d'acreditar posseir el nivell B2 en anglès. En el grup de castellà solament s'exigeix acreditar un nivell B1 en anglès (o en alguna altra llengua estrangera). No obstant açò, el nivell B2 hauria d'haver-se obtingut ja en 2º de carrera amb les classes d'anglés gratuïtes.

   2 - Atenció personalitzada. En ser pocs estudiants és molt més difícil passar desapercebut.

Estudiants en mobilitat (beques Erasmus, Socrates, ...)

M'han concedit una beca i vull anar a estudiar a la Universitat d'Alacant. ¿En quin idioma seran les meues classes?

En aquest cas pots triar en quin idioma vols que s'impartisquen les teues assignatures en Español o en Inglés. 

Tingues en compte que totes les assignatures s'ofereixen en Español, i un grup menor en Inglés. En aquesta mateixa pàgina pots trobar la llista detallada d'assignatures oferides en Inglés. 

 


Matriculació en el grup ARA en el curs 2020/21

La matriculació en el grup ARA ha de fer-se per sol·licitud expressa de l'estudiant i únicament durant el període de matrícula.

  • Si eres estudiant de nou ingrés podràs marcar la casella del grup ARA en el procés de matriculació. Si l’opció per a seleccionar el grup ARA no aparaguera, pots enviar un correu electrònic al cap d’estudis del Grau (jefe.sonimag@eps.ua.es) indicant el teu nom complet, DNI i que sol·licites matricular-te en el grup ARA.
  • Si eres estudiant que continua estudis en el Grau i estaves matriculat/da en el grup general de castellà, pots sol·licitar canviar-te al grup ARA en primer o segon curs (els qui ja estigueren anteriorment en el grup ARA continuaran en ell). Per a això, pots enviar un correu electrònic al cap d’estudis del Grau (jefe.sonimag@eps.ua.es) indicant el teu nom complet, DNI i que sol·licites canviar-te al grup ARA.

Si et vas matricular en el grup general de castellà, és possible fer el canvi al grup ARA en primer o segon curs sempre que queden places vacants. Igual que en el cas anterior, pots enviar un correu electrònic a jefe.sonimag@eps.ua.es indicant el teu nom complet, DNI i que sol·licites canviar-te al grup ARA.

 

Informació sobre cursos previs

 

Grau en Enginyeria en So i Imatge en Telecomunicació


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3648

Fax: (+34) 96 590 3644

Twitter: http://twitter.com/EPSAlicante

Facebook: http://facebook.com/EPSAlicante

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464