Saltar apartados

Presentación

El Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació, per la Universitat d'Alacant, és el màster oficial existent en les universitats espanyoles que capacita per a exercir la professió d'Enginyer de Telecomunicació amb totes les atribucions professionals reconegudes per la legislació vigent.

 

FULLET INFORMATIU

Vídeo de presentació del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació per la Universitat d'Alacant

 

El Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació substitueix al títol universitari d'Enginyer de Telecomunicació que s'extingeix després de l'entrada en vigor del Reial decret 1393/2007 pel qual es regulen els estudis universitaris a Espanya, atenent a les directrius de l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Aquest Màster permet completar la formació tècnica dels titulats en l'àmbit de l'Enginyeria de Telecomunicació i afins, alhora que orienta cap a la gestió tecnològica de projectes de Telecomunicació.

L'orientació del Màster és professional i investigador en tecnologies de telecomunicació. Els objectius del Màster són els establits en l'ORDRE CIN/355/2009 (BOE núm. 44, pàg. 18165, de 20 de febrer), del Ministeri de Ciència i Innovació.

Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació per la Universitat d'Alacant (RUTC).

El Màster en Enginyeria de Telecomunicació presenta una gran empleabilidad en el mercat laboral nacional i internacional. Les eixides professionals més habituals són:

  • Càrrecs tècnics i directius en empreses tradicionals del sector de les telecomunicacions (telecomunicacions, electrònica, informàtica, operadors de xarxes, consultoria TIC, robòtica...etc).
  • Càrrecs tècnics i directes en empreses no tradicionalment TIC (energies, aerronáuticas, sanitàries, defensa, seguretat, transport, oci, banca...etc)
  • Exercici lliure de la professió, realitzant projectes, estudis, consultes i peritatges demandats per empreses i clients particulars. Crear la teua pròpia empresa.
  • Administració Pública, nacional, autonòmica, local i organismes internacionals.
  • Docència relacionada amb les TIC.

El perfil professional permet completar la formació tècnica dels titulats en l'àmbit de l'Enginyeria de Telecomunicació i afins, alhora que orienta cap a la gestió tecnològica de projectes de telecomunicació. El perfil investigador possibilita l'accés a Doctorats i altres postgraus de caràcter professional i/o de recerca atenent a la normativa vigent.

L'horari és exclusivament a les vesprades i està organitzat per a assistir (complements de formació aparte) únicament tres-quatre vesprades a la setmana segons el quadrimestre. A més existeix la possibilitat de matriculació a temps parcial que permet realitzar la matrícula de menys assignatures en cada curs acadèmic.

 

Matèries de formació obligatòria

Tractament de senyal

Electrònica

 

Radiocomunicacions

 

Tecnologies de xarxes, protocols i serveis de telecomunicació

 

Optoelectrònica

 

TIC i Telecomunicacions

 

Treball de finalització de Màster

Matèries de formació optativa

 

Aplicacions i recerca en Telecomunicació

Màster en Arquitectura


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464