Saltar apartados

Pàgina d'inici

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

08/03/2018
Inscripció per al curs 2018-19

 

Ja està oberta la primera fase de preinscripció en el Màster Universitari en Automàtica i Robòtica per al curs 2018-19. Pots preinscribirte mitjançant aquest formulari online. En el termini aproximat d'una setmana et respondrem per a confirmar-te si has sigut admès/a.

19/03/2018
ROS for Humanoids Workshop

Els pròxims 26 i 27 de març s'impartirà un Workshop sobre ROS (Robot Operating System) organitzat pel Màster Universitari en Automàtica i Robòtica.
Aquest Workshop tractarà des de conceptes bàsics de ROS, què és, per a què s'utilitza i com començar a treballar amb el sistema, fins a temes més concrets aplicats a la simulació de robots humanoides. Per a açò, el Workshop comptarà amb ponents que han treballat àmpliament amb ROS en projectes europeus o per a la simulació dels humanoides desenvolupats per l'empresa PAL Robotics.
El Dr. Juan Antonio Corrals Ramón és professor titular en l'IFMA de la Universitat de Clarmont, a França. En la primera sessió (26 de març de 16 a 21h) es descriurà ROS i es motivarà el seu ús en recerca, i cada vegada més, en el control i la programació de robots reals aplicats a àmbits industrials o socials. A més, es realitzaran tutorials bàsics per a comprendre l'entorn de ROS i el seu funcionament.
La segona sessió del Workshop (27 de març de 10:30 a 14h) serà a càrrec del Dr. Jordi Pages, Product manager en PAL Robotics, empresa radicada a Barcelona que ha desenvolupat humanoides referents a nivell internacional com el Tiago, el Reem-C o el Talos. Jordi descriurà els humanoides desenvolupats per PAL Robotics i utilitzarà ROS per a la simulació d'algun d'aquests humanoides, en un tutorial passe a pas on mostrarà el procés per a controlar els moviments dels robots en el simulador.
L'última sessió del Workshop (27 de març de 16 a 21h) tornarà a impartir-la el Dr. Juan Antonio Corrals que mostrarà, també en un tutorial passe a pas, com llançar una simulació d'un robot manipulador col·laboratiu, com l'UR3 d'Universal Robotics.
El Workshop s'impartirà en l'Aula P3/0-06 de l'Edifici Polivalent III de la Universitat d'Alacant (antiga Facultat d'Educació).
L'entrada és lliure, encara que per a seguir correctament el seminari es recomana portar una portàtil amb Ubuntu 14.04 i ROS Indigo instal·lats (ja siga en una màquina virtual o en una partició). No hi haurà ordinadors en l'aula.

20/02/2018
Seminari "Control Mioeléctrico en Aplicacions de Neuro-Rehabilitació" impartit per Ivan Vujaklija (Departament de Bioingeniería, Imperial College, Londres)

Després d'una deterioració o lesió del sistema nerviós, la neuro-rehabilitació s'aplica amb la finalitat d'ajudar a la recuperació, minimitzar o compensar potencialment qualsevol canvi funcional que puga tenir lloc. A aquest efecte, s'han desenvolupat diversos sistemes de neuro-rehabilitació que es basen en una interconnexió amb el sistema nerviós del pacient. Aquesta interconnexió pot ocórrer a diversos nivells del sistema neuromuscular com el cervell, l'espina dorsal, els nervis perifèrics o a nivell muscular. De tots ells, les interfícies musculars són avui dia les úniques solucions viables a gran escala a nivell clínic. Aquests sistemes arrepleguen l'activitat elèctrica dels músculs durant la seua contracció. Aquests mesuraments es coneixen com electromiografía (EMG). En les aplicacions de neurorrehabilitación, els músculs s'usen com a amplificadors biològics de l'activitat eferente dels nervis. En comparació de la interconnexió directa dels nervis, els registres musculars no requereixen necessàriament tècniques invasives i proporcionen millor relació senyal-soroll. Per tant, l'ús d'EMG pot veure's com una interfície neural que proporciona informació sobre l'activitat de les neurones motores que innerven el múscul objectiu.

El seminari s'impartirà en anglès en la Sala de Graus de la EPS1 el dilluns 7 de Maig a les 17h.

Màster Universitari en Automàtica i Robòtica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/mayr_ua

Facebook: https://es-es.facebook.com/Máster-Oficial-en-Automática-y-Robótica-Universidad-de-Alicante-100313440037875/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464