Saltar apartados

Pràctiques en Empresa

Aquest màster universitari, adaptat al Reial decret 1393/2007 compte com a assignatura obligatòria la realització de pràctiques en empreses en el seu itinerari profesionalizante. Aquestes pràctiques tenen com a objectiu prioritari el formar a tècnics amb una visió innovadora i estratègica dels reptes que afronten les empreses del sector especialitzant-se en la gestió de l'edificació.

Les pràctiques en empreses no tenen caràcter laboral, sinó acadèmic. La seua finalitat és que l'estudiant conega la realitat institucional, empresarial i laboral del seu entorn en l'àmbit de la seua professió, i al mateix temps obtinga una valuosa experiència professional. La riquesa de matisos de la realitat empresarial mai podrà ser igualada per les típiques restriccions de l'aula, per aquest motiu es pretén que l'estudiant obtinga una experiència edificant en empreses privades i institucions públiques, que li permeta aplicar els seus coneixements previs i ampliar les seues aptituds.

Donat el caràcter universitari i de postgrau d'aquests estudis, les pràctiques en empreses han de respondre al rigor dels mateixos, distingint les activitats a desenvolupar per aquests alumnes d'aquelles que són pròpies d'altres nivells de formació com els graus. Per aquest motiu, en aquest programa es realitza una breu descripció de quins podrien ser algunes de les tasques a realitzar pels alumnes, entre les quals s'evidencia la possibilitat de realitzar estudis sobre temes específics de manera simultània a la realització dels quefers propis de l'entitat col·laboradora. Les empreses interessades poden incorporar a un estudiant del màster per a realitzar un d'aquests projectes o proposar un projecte alternatiu.

Aquesta intersecció entre l'àmbit universitari i el sector productiu no hauria de limitar-se a un mer intercanvi d'alumnes durant un espai de temps determinat, sinó que hauria de facilitar i promoure una comunicació més fluïda entre ells. Ser el punt de partida a una cooperació permanent i fructífera en el tema de gestió de l'edificació.

El propòsit en la confecció d'aquest programa és donar una sèrie d'orientacions i criteris bàsics que guien sobre quins són els aspectes i comeses bàsiques compreses en l'estada en pràctiques. Així mateix, és un document en el qual es detallen els procediments i normes que regiran en les estades en pràctiques del màster universitari en gestió d'edificació.

Més informació en la pàgina web de l'EPS i preguntes freqüents en FAQs . En el següent gràfic es pot veure un resum simplificat del procés i els agents implicats en les pràctiques i en la següent taula es detallen les responsabilitats de les gestions relacionades amb les pràctiques.

Requisits de matrícula

Matriculació. L'alumne haurà de matricular-se en l'assignatura obligatòria de 6 crèdits ECTS de pràctiques en empresa. Podrà cursar-la en el primer o segon quadrimestre en funció de les pràctiques a realitzar. L'assignatura “pràctiques en empreses” permetrà a l'alumne adscriure's a alguna de les següents possibilitats:

  1. Modalitat a: Realització d'una estada en pràctiques en una organització per a realitzar un determinat projecte en la mateixa, dirigit simultàniament per un tutor acadèmic i una persona de referència en l'empresa, d'ara endavant, tutor de l'empresa.
  2. Modalitat b: Desenvolupament d'una proposta o projectes de recerca encarregat a l'Escola Politècnica Superior per empreses privades o públiques a través de l'adreça d'algun dels seus Grups de Recerca.
  3. Modalitat c: Realització d'informes, projectes o treballs d'interès general de la Universitat d'Alacant a través del Vicerectorat d'Infraestructures o qualsevol altre Vicerectorat relacionat amb el context del treball, dirigits i tutelats per tutor acadèmic.

Durada. L'estada en pràctiques és una assignatura obligatòria que té assignats 6 crèdits ECTS, la qual cosa es tradueix en 150 h. de permanència en les dependències de l'ens col·laborador i de treball personal de l'alumne per a la realització de memòries o projecte de pràctiques o execució indirecta d'activitats assignades.

Empreses

Llistat d'assignació d'estudiants i empreses col·laboradores - Curs 2015/2016

ESTUDIANT EMPRESA
BARBA GÓMEZ, MARÍA DANIELA FLAP STUDIO, SC
PÀEZ GARCÍA, MARCO GERARDO MANUEL BELTRÁ VIDAL
BONMATÍ BASCUÑANA, SARA WOLF PROJECT MANAGEMENT, S.L.
AGUILAR ORTEGA, LORENA
LÓPEZ SERRANO, CRISTINA VERÓNICA
QUIROZ PICÓ, CAMILO ANDRÉS
SÁNCHEZ DÍAZ, LUIS ALFREDO
DEPARTAMENTO DE EDIFICACIÓN Y URBANISMO

 

Llistat d'assignació d'estudiants i empreses col·laboradores - Curs 2014/2015 

ESTUDIANT EMPRESA
ALARCON SAHUQUILLO, INES HABITAT SANT VICENT, S.L.
DEU PENYA, CRISTINA AJUNTAMENT DE NOVELDA
HIDALGO GARCIA, JUAN JOSE WOLF PROJECT MANAGEMENT, S.L.
LLORENS VERA, MARIA ISABEL ALEJANDRO APARICIO ESCANDELL

 

Llistat d'assignació d'estudiants i empreses col·laboradores - Curs 2013/2014

ESTUDIANT EMPRESA
DOMINGUEZ PATRON, JAIME WOLF PROJECT MANAGEMENT, S.L.
ESCALONA CONCA, MARINA TALLER D'ARQUITECTURA I OBRES S.C.V.
LUENGO REI, SERGIO JOSÉ LUIS PÉREZ MOLINA
MARTINEZ ROCAMORA, JESUS TALLER D'ARQUITECTURA I OBRES S.C.V.
MATA ESPINAR, SARA REGALAT ARQUITECTES SLP
MORENO GARCIA, FRANCISCO JESUS EL PIPI OBRES I REFORMES S.L
RICO GARCIA, DANIEL JOSE MARCET ARQUITECTE TÈCNIC SL

 

 

Màster en Gestió de l'Edificació


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464