Saltar apartados

Computació ubiqua i sistemes industrials

A mesura que els dispositius amb capacitats de càlcul s'estenen (en dispositius d'ús personal, en màquines, computadors a bord de vehicles, etc.), es fa necessària una visió dels problemes i escenaris comuns a tota aqueixa classe de dispositius, i apareixen problemes complexos, com el reconeixement de veu i text, que si ben no són nous, és ara quan s'aprecia el seu potencial i es fan evidents aplicacions que abans estaven restringides als laboratoris de recerca. Al mateix temps, apareixen altres possibilitats, com la geo-localització mitjançant GPS o la interpretació del moviment a través d'acceleròmetres i giroscopis, que obrin noves possibilitats i utilitats. I si abandonem l'àmbit de la computació personal i ens traslladem a entorns industrials, trobarem una gran quantitat de sistemes de control digital, de màquines de control numèric, de xarxes de comunicació, de sistemes de gestió i identificació. En relació amb aquests problemes, la nostra assignatura %u201CCOMPUTACIÓ UBIQUA I SISTEMES INDUSTRIALS%u201D tractarà d'interfícies avançades, de sistemes de control i de sistemes de producció, així com d'alguns aspectes específics clau en determinades aplicacions d'interès, com la geo-localització o la identificació mitjançant radiofreqüència.

Un exemple d'aquests sistemes serien els quadcopters, que són drones avançats amb un sistema de computació potent que permet la implementació de moltes aplicacions, civils i militars, sobretot en combinació amb el sistema GPS. No és difícil albirar futures aplicacions, quan el sistema de bord puga incloure processament avançat d'imatges.

Màster Enginyeria Informàtica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464