Saltar apartados
  • UA
  • mii
  • Seguretat i privadesa: dos aspectes fonamentals per a l'Enginyeria en Informàtica

Seguretat i privadesa: dos aspectes fonamentals per a l'Enginyeria en Informàtica

En l'era de la connectivitat electrònica universal, de virus i d'hackers, de l'espionatge i frau electrònic, la seguretat i la privadesa són, més que rellevants, essencials. Existeixen dues grans causes: en primer lloc, el creixement exponencial en els sistemes d'informació i la seua interconnexió a través de xarxes ha provocat que organitzacions i particulars depenguen en gran mesura de les dades emmagatzemades i transmesos usant aquests sistemes; en segon lloc, disciplines com la criptografia i la seguretat de la informació han madurat de forma significativa, permetent el desenvolupament d'aplicacions capaces de garantir la seguretat i la privadesa.

L'objectiu de la seguretat de la informació és protegir els recursos valuosos de l'organització, tals com les dades personals o informació sensible, sistemes maquinari i programari. Mitjançant el disseny, selecció i aplicació dels controls de seguretat apropiats, la seguretat aporta gran valor protegint els actius físics i financers, la reputació, la posició legal, els empleats i altres elements valuosos.
Malgrat els innombrables avanços, els atacs de denegació de servei, malware, estafes, violacions de privadesa o accessos no autoritzats, entre uns altres, segueixen creixent any a any, motivant la necessitat i demanda, cada vegada major, de personal amb entrenament específic en seguretat de la informació. Aquesta preparació ha de ser abordada de forma holística, incloent criptografia, seguretat de la informació, mecanismes d'atac i defensa, anàlisi d'incidents i reacció davant els mateixos, polítiques de seguretat, estratègies en cloud, etc.
És per açò que la formació en els aspectes tecnològics fonamentals de la seguretat i privadesa resulta molt beneficiosa per a qualsevol professional de les tecnologies de la informació tant en el sector privat com en l'àmbit públic.

Màster Enginyeria Informàtica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464