Saltar apartados

Professorat

A continuació pots consultar el llistat de professors que imparteixen classe en el Màster, i prement sobre cada nom desplegar la seua fitxa amb informació de cadascun d'ells.

 

Martínez Martín, Ester

Enginyera en Informàtica i Doctora per la Universitat Jaume I de Castelló. Professora Ajudant Doctor en el departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial. Ha impartit diverses assignatures relacionades amb la Intel·ligència Artificial, la Robòtica, la programació i el desenvolupament web.

Línies de treball: Intel·ligència Artificial; robòtica; processament d'imatges; reconeixement visual d'objectes

Fitxa en la UA

Orts Escolano, Sergio

Enginyer en informàtica i Doctor per la Universitat d'Alacant. Professor Ajudant Doctor en el departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial. Experiència com a docent en el grau d'Enginyeria Informàtica i Enginyeria Multimèdia. He participat com a organitzador i docent en diversos cursos de programació de GPUs utilitzant la tecnologia CUDA de NVIDIA. La meua experiència com a investigador se centra en el desenvolupament d'algorismes paral·lels per al processament d'imatges, visió per computador, interacció home-màquina, adquisició i reconstrucció de dades 3D (objectes i escenes).  Prèviament a la meua incorporació a la Universitat d'Alacant vaig treballar com a investigador en l'empresa Microsoft Research participant en projectes de realitat virtual i augmentada, així com en el desenvolupament de sensors 3D (Holoportation). 

Línies de treball: Processament d'imatges, programació paral·lela, visió per computador, sensors 3D, reconstrucció 3D, GPGPU, desenvolupament de sistemes de comunicació immersivos, realitat virtual/augmentada..

http://www.sergioorts.com

Fitxa en la UA

Belda Molina, José Antonio

Foto de perfil 

Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de València. Cap del Departament Tècnic del Sistema d'Informació Geogràfica de l'Ajuntament d'Alacant. Professor associat del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat d'Alacant des de 2003.

Línies de treball: Control de versions distribuïdes de dades geoespaciales. Ús de la informació geogràfica i de les dades geoespaciales en dispositius mòbils.

Fitxa en la UA

Colomina Pardo, Otto

Foto de perfil 

Llicenciat en informàtica per la Universitat Politècnica de València (1993). Professor Titular d'Escola Universitària en el Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial. Ha impartit diverses assignatures relacionades amb la Intel·ligència artificial i també amb la programació i el desenvolupament web. Actualment coordinador de l'assignatura d'Aplicacions Distribuïdes en Internet del Grau en Enginyeria Informàtica. Professor des del 2001 del títol propi de "Expert en Desenvolupament d'Aplicacions Web amb Java EE i Javascript" en el qual imparteix l'assignatura de "Frameworks Javascript I"

Línies de treball: Desenvolupament d'aplicacions iOS. Desenvolupament d'aplicacions web. Robòtica i visió 3D.

Fitxa en la UA

Ferrández Pastor, Francisco Javier

Foto de perfil 

Doctor Enginyer en Informàtica per la Universitat d'Alacant i Enginyer Industrial per la Universitat d'Oviedo.

L'experiència docent abasta el disseny, desenvolupament i integració de tecnologies TIC en l'àmbit de l'automatització i control mitjançant la utilització de maquinari embegut i dispositius mòbils. En els últim anys he participat en assignatures com a "Sistemes Industrials", "Informàtica de Comunicacions", "Sistemes Embeguts" del grau d'Enginyeria Informàtica, "Programació Optimitzada per a Dispositius mòbils" del Master Universitari en Desenvolupament de Programari per a Dispositius Mòbils i "Aplicacions de la Informàtica per a l'Enginyeria" del grau en Enginyeria Química. La modalitat d'ensenyament l'he basat a presentar problemes en situacions reals i projectes abordables pels estudiants amb els quals adquirir les habilitats programades i motivar la participació en la matèria. Es realitzen classes magistrals en les quals es mostren casos d'estudi que permeten introduir i treballar amb els conceptes teòrics del tema.

La meua recerca està relacionada amb les TIC en entorns intel·ligents. Automatització en entorns domèstics, Internet de les coses, visió artificial aplicada a la detecció de demència i fragilitat en persones majors i desenvolupament de sistemes intel·ligents per a la gestió energètica.
En el desenvolupament de la meua recerca cal destacar el disseny, desenvolupament i construcció d'un habitatge laboratori realitzada per a la Federació d'empreses del Metall de la Província d'Alacant. En aquest projecte s'han posat en funcionament els últims desenvolupaments en automatització i serveis digitals per a la llar i ha servit de suport per al desenvolupament de diversos cursos de formació relacionats impartits a empresaris i professionals del sector. En l'àmbit de la gestió energètica s'ha desenvolupat la palés " Sistema i mètode per a la distribució i gestió d'energia elèctrica".

Com a experiència professional prèvia vaig desenvolupar activitats d'instal·lació de cèl·lules automatitzades per a la fabricació en el sector del calçat.

Línies de treball: Desenvolupament de serveis de monitoratge i control amb dispositius mòbils basats en el paradigma IoT (Internet of Things).

Fitxa en la UA

 

Gallardo López, Domingo

Foto de perfil 

Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de València (1991) i doctor en Informàtica per la Universitat d'Alacant (1999). Professor Titular del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial. Professor en el Grau en Enginyeria Informàtica, coordinador de les assignatures "Llenguatges i Paradigmes de Programació" i "Metodologies Àgils de Desenvolupament de Programari". Ha coordinat diferents cursos d'especialització de la Universitat d'Alacant com a "Programació Avançada en Java" i "Programació en Llenguatge Java". Director des de l'any 2001 fins a l'actualitat del Títol Propi de "Expert en Desenvolupament d'Aplicacions Web amb Java EE i Javascript", en el qual imparteix les assignatures "Frameworks de Persistència (JPA)" i "Components Enterprise (EJB)".

Línies de treball: Intel·ligència Artificial; Robòtica i visió 3D; Mapeado i localització en entorns indoor; Desenvolupament d'aplicacions iOS.

https://twitter.com/domingogallardo

Fitxa en la UA

Gallego Sánchez, Antonio Javier

Foto de perfil 

Enginyer en Informàtica i doctor en Informàtica Avançada per la Universitat d'Alacant. Professor associat del departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics. Imparteix classes en l'actual Màster Universitari en Desenvolupament de Programari per a Dispositius Mòbils, en diverses assignatures del Grau en Enginyeria Informàtica, en cursos Ceclec i en els ja extingits cursos d'Expert i Especialista en Desenvolupament d'Aplicacions per a Dispositius Mòbils. Participa en diversos grups de recerca de la Universitat d'Alacant en temàtiques relacionades amb la visió artificial i el reconeixement de patrons. També ha treballat en empresa privada en el desenvolupament d'aplicacions Android, aplicacions híbrides i llocs Web. Té més de 20 publicacions incloent revistes, conferències internacionals i capítols de llibre. A més ha escrit diferents materials online relacionats amb la programació d'aplicacions Android, aplicacions híbrides i llocs Web.

Línies de treball: Desenvolupament d'aplicacions Android; Aplicacions híbrides o Web per a dispositius mòbils; Visió artificial i IA en dispositius mòbils.

https://www.linkedin.com/in/ajgallego
http://www.dlsi.ua.es/jgallego/

Fitxa en la UA

Lozano Ortega, Miguel Ángel

 

Enginyer en Informàtica i doctor per la Universitat d'Alacant. Professor Contractat Doctor del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial. Professor en el Grau en Enginyeria Multimèdia en l'assignatura Videojocs II. Coordinador de l'Expert en Disseny i Creació de Videojocs i de l'Expert en Desenvolupament d'Aplicacions per a Dispositius Mòbils (iOS i Android). Director del Màster Universitari en Desenvolupament de Programari per a Dispositius Mòbils. Autor del lliure "Programació de dispositius mòbils amb J2EM", Ed. Servei de Publicacions de la UA, 2004, i de diferents materials online sobre iOS, Android i videojocs. Desenvolupador d'aplicacions per a Android i iOS i de videojocs amb Unity i Cocos2d-x. Director del grup de recerca Mobile Vision Research Lab. 

Línies de treball: Desenvolupament de videojocs per a dispositius mòbils; Aplicacions multimèdia; Ús de dispositius wearables, dispositius de TV i pantalles externes; Visió artificial en dispositius mòbils.

Tutories:

http://twitter.com/malozano1978

Fitxa en la UA

Ortiz Zamora, Javier

Perfil 

Javier Ortiz és Professor Titular de la Universitat d'Alacant i pertany al Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal. La seua activitat docent ha estat sempre relacionada amb les xarxes de comunicacions en les titulacions de So i Imatge, i Informàtica de l'Escola Politècnica Superior. La seua experiència en aquest sector li ha permès dominar el mercat de dominis, indexació de dades i posicionament, realitzant col·laboracions amb empreses primer nivell en el sector audiovisual espanyol. La seua recerca abasta dues àrees diferenciades, d'una banda les xarxes i d'altra banda el processament d'imatges en color. Les diverses publicacions realitzades fins avui inclouen tant l'aspecte docent com el de recerca en els camps citats anteriorment.

Línies de treball: Xarxes de comunicacions; Processament d'imatge.

Fitxa en la UA

Pertusa Ibáñez, Antonio Jorge

Perfil 

Enginyer en Informàtica i doctor per la Universitat d'Alacant. Professor Contractat Doctor del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics. Sotsdirector de l'Institut Universitari de Recerca en Informàtica (IUII). Professor en el grau d'Enginyeria en Informàtica, Màster Universitari en Desenvolupament de Programari per a Dispositius Mòbils i Màster en Desenvolupament d'Aplicacions i Serveis Web. Desenvolupador de iOS i director del projecte MirBot. Membre del Grup de Reconeixement de Formes i Intel·ligència Artificial (GRFIA) de la Universitat d'Alacant.

Línies de treball: Visió artificial, desenvolupament d'apps per a iOS, aprenentatge automàtic, deep learning, processament digital de senyals.

www.dlsi.ua.es/pertusa

Fitxa en la UA

Puchol García, Juan Antonio

Salinas Serrano, José María

Foto de perfil 

Doctor en Informàtica per la Universitat d'Alacant i membre de l'Il·lustre Col·legi d'Enginyers Informàtics de la Comunitat Valenciana. Cap del servei d'Informàtica de l'Àrea de Salut d'Alacant - Sant Joan en l'Hospital Universitari de Sant Joan i professor associat del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat d'Alacant des de 2005.

Línies de treball: Areas de recerca en imatge mèdica i modernització de processos sanitaris.

Fitxa en la UA

 

 

Màster Universitari en Desenvolupament de Software per a Dispositius Mòbils


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/moviles_ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464