Saltar apartados

Aclariments Propietat Intel·lectual

 

Respecte a TFG/TFM

Els estudiants universitaris són titulars dels drets d'autor dels seus treballs, tant dels drets morals com dels patrimonials, sobre la base de les següents normes:

  • La normativa de la Universitat d'Alacant sobre els treballs de finalització de grau/treballs fi de master en la Universitat assenyala en el seu art. 2.5 que el TFG/TFM està protegit per la Llei de Propietat Intel·lectual.
  • L'Estatut de l'Estudiant Universitari estableix per una costat com un dret de l'estudiant universitari “el reconeixement de l'autoria dels treballs elaborats durant els seus estudis i a la protecció de la propietat intel·lectual dels mateixos” (art.7 lletra x) i, per un altre, el dret específic dels estudiants de grau “A comptar amb el reconeixement i protecció de la propietat intel·lectual del treballe fi de grau i dels treballs previs de recerca en els termes que s'estableixen en la legislació vigent sobre la matèria” (art.8 lletra h).

Per tant, per a aclarir els dubtes entre els estudiants i la Universitat és convenient que signen un acord previ al treball o bé que l'estudiant cedisca part dels seus drets (model), però no l'autoria ja que és un dret inalienable (Llei de Propietat Intel·lectual).

 

Respecte a pràctica externes

 El Reial decret 592/2014, d'11 de juliol, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris (art. 9 i) i la Normativa de la Universitat d'Alacant relativa a les Pràctiques Acadèmiques Externes (art. 21) reconeixen el dret a la propietat intel·lectual i industrial en els termes establits en la legislació reguladora de la matèria a l'alumne en pràctiques.

Per tant, sempre que en les pràctiques puguen sorgir dubtes entre els estudiants i l'empresa és convenient que en el conveni de pràctiques figuren clàusules en el qual es concreten entre altres punts la titularitat, la confidencialitat, etc.

 

 

Normativa i Òrgans Universitaris


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/EPSAlicante

Facebook: http://facebook.com/EPSAlicante

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464