Saltar apartados

Empreses

Les pràctiques acadèmiques externes constitueixen una activitat de naturalesa formativa realitzada per l'alumnat universitari i supervisada per la universitat.

Podran realitzar-se en entitats col·laboradores tals com a empreses, institucions i entitats públiques i privades de l'àmbit nacional o internacional, a l'empara d'un conveni de cooperació educativa, o en els centres, estructures o serveis de la pròpia universitat

Les empreses hauran de lliurar un programa on s'especifiquen les tasques que realitzarà l'alumne o l'alumna en pràctiques. Aquestes tasques han d'estar relacionades amb la formació acadèmica rebuda. L'empresa ha de designar un tutor que haurà de fer-se càrrec que l'estudiant realitze les tasques descrites en el programa; aquest tutor, juntament amb el tutor docent de l'EPS informarà al tutor docent de la realització de les pràctiques per part de l'estudiant.

La realització de les pràctiques no implica relació laboral alguna amb l'empresa. La relació està emparada en la signatura d'un conveni entre la Universitat d'Alacant i l'Empresa o Entitat col·laboradora.

 

Inclusió en el Règim General de la Seguretat Social d'estudiants en pràctiques amb remuneració

Des del 28 de juny de 2013 és de nou d'aplicació el RD 1497/2011, de 24 d'octubre, pel qual es regulen els termes i les condicions d'inclusió en el Règim de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació i que incloguen pràctiques formatives en empreses sense relació laboral i amb contraprestació econòmica.

Aquesta nova norma és aplicable des del dia 28 de juny de 2013, per la qual cosa les empreses i institucions en les quals s'hagen desenvolupat pràctiques amb remuneració durant els mesos d'estiu, tenen fins al 30 de setembre per a regularitzar l'alta i la baixa, i fins al 31 d'octubre per a ingressar les quotes corresponents (Resolució de 19 d'agost de 2013 de la Tresoreria General de la Seguretat Social, publicada en el BOU del 30 d'agost de 2013).

Més informació

 

Pràctiques en Empresa


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9911

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://www.twitter.com/EPSAlicante

Facebook: http://www.facebook.com/EPSAlicante

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464